ΕνημέρωσηΟικονομία

Alpha Bank: Δημιουργεί τη Nexi Payments Greece σε συνεργασία με τη Nexi

Να αποκτήσει ηγετική θέση στον κλάδο των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα επιδιώκει η Alpha Bank μέσω της εταιρείας Nexi Payments Greece που δημιουργεί από κοινού με την ευρωπαϊκή εταιρεία PayTech, Nexi.

Στόχος της τράπεζας είναι ο μετασχηματισμός του κλάδου αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών (merchant acquiring) στην Ελλάδα, καθώς η νέα εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει λύσεις ψηφιακών πληρωμών για εμπόρους και θα προχωρήσει στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αγορά η συνολική αξία της οποίας ανέρχεται στα 45 δισ. ευρώ, ενώ αναπτύσσεται ραγδαία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank το 2022 θα αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με πέρυσι, την ίδια στιγμή που κατά το χρονικό διάστημα 2019-2021 ενισχύθηκε κατά 25%.

Αναλυτικά, με βάση τη συμφωνία η Nexi Payments Greece ξεκίνησε τη λειτουργία της στη χώρα μας στις 30 Ιουνίου καθώς η Alpha Bank έχει μεταβιβάσει τον τομέα αποδοχής πληρωμών δι’ απόσχισης στη νέα εταιρεία, η οποία και έλαβε άδεια ιδρύματος πληρωμών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock