ΕνημέρωσηΟικονομία

Alpha Bank: Εκταμίευσε το πρώτο δάνειο του Ταμείου Ανάκαμψης σε μικρή επιχείρηση

Το σημασία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για όλο το φάσμα της οικονομίας επιβεβαίωσε η Alpha Bank, καθώς εκταμίευσε το πρώτο δάνειο σε μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα, υλοποιώντας τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Το δάνειο, ύψους 900.000 ευρώ, προς την εταιρεία Spyridakos Group ΙΚΕ χρηματοδοτεί το επενδυτικό της σχέδιο για αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ξενοδοχείου στη Σέριφο, με παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπό το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering), καθώς και αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος για τη μεταφορά των επισκεπτών από και προς το ξενοδοχείο.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 1,127 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (563,7 χιλιάδες ευρώ), κατά 30% από την Alpha Bank (338,2 χιλιάδες ευρώ), ενώ κατά 20% θα καλυφθεί μέσω ίδιας συμμετοχής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock