ΕνημέρωσηΟικονομία

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους 330 εκατ. ευρώ το 2021

Σε 330 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2021, τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Services and Holdings. Συμπεριλαμβανομένων των ζημιών που προέκυψαν από τη συναλλαγή Galaxy και καταγράφηκαν το δεύτερο τρίμηνο, το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε 2,9 δισ. ευρώ για το έτος 2021, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το κεφαλαιακό σχέδιο της τράπεζας, όπως σημειώνει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

«Το 2021 η Alpha Bank πέτυχε μία σειρά από σημαντικούς στρατηγικούς στόχους, γεγονός που της επιτρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά στην επόμενη φάση του μετασχηματισμού της”, αναφέρει ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και προσθέτει: «Έχοντας ισχυροποιήσει τον ισολογισμό μας και με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση, είμαστε έτοιμοι να επιτελέσουμε τη βασική μας αποστολή που είναι να στηρίξουμε ενεργά την Πρόοδο, παραμένοντας στο πλευρό των Πελατών μας εντός και εκτός Ελλάδος, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αδιαμφισβήτητες προκλήσεις του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η Alpha Bank ολοκλήρωσε επιτυχώς 11 συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων και τιτλοποιήσεων ΜΕΑ ύψους 16 δισ. ευρώ, βάζοντας έτσι σε τροχιά την επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού ΜΕΑ έως τα μέσα του 2022 και την αντιμετώπιση της κληρονομιάς της κρίσης. Μάλιστα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, καταγράφηκε σημαντική επέκταση του εγχώριου χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha Bank μετά από μία 10ετή προσπάθεια εξυγίανσης του ισολογισμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock