ΕνημέρωσηΟικονομία

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια στην start up «Anthropic» για την τεχνητή νοημοσύνη

Να ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης (AI) προχωρώντας σε μια επένδυση στην start up Anthropic, η οποία αναμένεται να φτάσει έως και τα 4 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το deal που ανακοινώθηκε σήμερα, η Amazon θα επενδύσει αρχικά 1,25 δισ. δολάρια για ένα ποσοστό συμμετοχής στην Anthropic και στη συνέχεια οι δύο εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη συμμετοχή έως τα 4 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως η AI εταιρεία αξιολογείται στα 5 δισ. δολάρια και είναι μια από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της OpenAI, δημιουργού του ChatGPT.

Όπως αναφέρουν σχετικά οι Financial Times, μέρος της συμφωνίας είναι να αποκτήσουν οι υπάλληλοι της Amazon έγκαιρη πρόσβαση στην τεχνολογία της Anthropic, η οποία θα αξιοποιήσει το cloud της για τα νέα λειτουργικά μοντέλα.

Για την Amazon, η συμφωνία αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ που τροφοδοτούν την τεχνητή νοημοσύνη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock