Κόσμος

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Δικαστές σε Τέξας, Λουιζιάνα και Γιούτα «μπλοκάρουν» την απαγόρευση

Δικαστικό διάταγμα που εκδόθηκε στο Τέξας σήμερα, Τρίτη, επιτρέπει -προς το παρόν- στις κλινικές να συνεχίσουν τις αμβλώσεις, σε μια πολιτεία όπου επιτρέπει τη διαδικασία για έως και έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης, βάσει νόμου που τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο και τον οποίο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εμποδίσει.

Δικαστής της Λουιζιάνα ανέστειλε χθες, Δευτέρα, προσωρινά την ισχύ των νόμων που απαγορεύουν στις γυναίκες σε αυτήν την πολιτεία τις αμβλώσεις, μετά την πρόσφατη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο ιστορικής απόφασης που νομιμοποιούσε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Το πολύ συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν 50 χρόνια το δικαίωμα των γυναικών στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock