ΕνημέρωσηΟικονομία

Αναλυτικός οδηγός: Διευκρινίσεις και παραδείγματα για τα μέτρα στήριξης συνταξιούχων και ευάλωτων

Τις προηγούμενες ημέρες, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και το πολιτικό επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν στις απαραίτητες διευκρινίσεις για τους όρους και τους τρόπους εφαρμογής των μέτρων ελάφρυνσης από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Σήμερα, σε ανάλογη εξειδίκευση με αναλυτικά παραδείγματα προχώρησε και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τους εποπτευόμενους φορείς, καθώς υπ’ ευθύνη τους είναι τα μέτρα στήριξης συνολικού ύψους άνω του 1,3 δισ. ευρώ που αφορούν την πλειονότητα των 2,4 εκατ. συνταξιούχων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του πρώην Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος, που θα αναρτηθεί σύντομα για δημόσια διαβούλευση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock