ΕνημέρωσηΟικονομία

Αναβαθμίζονται οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα

Ενισχύει περαιτέρω την ενεργειακή της ασφάλεια η Ελλάδα αναβαθμίζοντας τη μοναδική αποθηκευτική εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που διαθέτει, και συγκεκριμένα τον Τερματικό Σταθμό του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στο νησάκι της Ρεβυθούσας.

Η κυβέρνηση δρομολογεί σχέδιο για την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας του Τερματικού Σταθμού LNG προσθέτοντας άλλη μία δεξαμενή. Την επένδυση, αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι στα Νέα, θα αναλάβουν οι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ και ουσιαστικά με τον τρόπο αυτόν η Ρεβυθούσα θα διαθέτει και τέταρτο αποθηκευτικό χώρο.

Η ανάπτυξη της τέταρτης δεξαμενής θα γίνει με απλό τεχνικά τρόπο. Ενα ειδικά εξοπλισμένο δεξαμενόπλοιο θα είναι δεμένο στην προβλήτα της Ρεβυθούσας και θα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ποσοτήτων LNG. Το συγκεκριμένο σύστημα αποθήκευσης είναι γνωστό με τα αρχικά FSRU.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η χωρητικότητά του θα είναι πάνω από 100.000 κυβικά μέτρα, ενώ οι τρεις υπάρχουσες δεξαμενές στον Τερματικό Σταθμό της Ρεβυθούσας έχουν χωρητικότητα 225.000 κυβικών μέτρων. Με την προσθήκη του αποθηκευτικού χώρου ουσιαστικά αυξάνεται κατά 50% η δυνατότητα αποθήκευσης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock