ΕνημέρωσηΠολιτική

Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα να αναγεννήσουμε το Ε.Σ.Υ. – Αιχμές κατά της κυβέρνησης

Επίσκεψη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα του υγειονομικού ιδρύματος από την διοίκηση και τους εργαζομένους.

Κατά την διάρκεια της πρωινής του επίσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ συζήτησε με τους εργαζομένους και την διοίκηση για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο όπου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα τακτικά χειρουργεία.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

«Βασική προϋπόθεση μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας είναι η επένδυση σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, -στη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία-, ώστε όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε στις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε όπως έπρεπε το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέροντας ότι «έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς τους νοσηλευτές, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Σήμερα, εδώ, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, συζητήσαμε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε, όπως έπρεπε, το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να υπάρξει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες, που λείπουν από τα νοσοκομεία μας και ως αποτέλεσμα έχουν χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές.

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς το φτιάξαμε κι έχουμε χρέος να προσφέρουμε τις υπηρεσίες εκείνες, που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία η οποία, δυστυχώς, συνεχώς γερνάει.

Έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας, μετά τη Βουλγαρία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε».

Το απόγευμα στον κινηματογράφο “Αστόρια” διοργανώνεται μεγάλη θεματική εκδήλωση για την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ. με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ανδρουλάκη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock