ΕνημέρωσηΟικονομία

Άνοδος στις πωλήσεις των έτοιμων φαγητών – Στην κορυφή τα κατεψυγμένα και οι πίτες

Ανοδική πορεία καταγράφουν τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις των έτοιμων φαγητών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής. Παράλληλα οι συνθήκες της πανδημίας συνέτειναν στην αύξηση της ζήτησης, με τους καταναλωτές να αποθεματοποιούν εκείνη την περίοδο μεγαλύτερες ποσότητες κατεψυγμένων και κονσερβοποιήμενων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική έρευνα της ICAP, καταγράφεται ανοδική τροχιά την περίοδο 2017-2021, μεγάλη αύξηση της ζήτησης εμφανίζεται την περίοδο των lockdown ενώ και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων οι περισσότερες κατηγορίες εμφανίζουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κλάδος των τυποποιημένων έτοιμων γευμάτων (ready meals), τα οποία διατίθενται μέσω των σούπερ μάρκετ στους καταναλωτές διακρίνονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες όσον αφορά τη «μορφή διάθεσής» τους: κατεψυγμένα, θερμοκρασίας ψυγείου, θερμοκρασίας περιβάλλοντος και αποξηραμένα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock