ΕνημέρωσηΟικονομία

Άνοδος των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων μετά τη νίκη Μελόνι

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας, με τους επενδυτές να επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τι θα σημαίνει η μεγάλη νίκη της ακροδεξιάς στην Ιταλία.

Το δεκαετές ιταλικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,4%, η απόδοση του πενταετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,7% και η απόδοση του 15ετούς ομολόγου στο 4,2%.

Οι αναλυτές ανησυχούν πως η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, καθώς αυτές θα αποτελέσουν τη βασική προϋπόθεση ώστε η χώρα να λάβει ευρωπαϊκούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, της τάξεως των 192 δισ. ευρώ. Σωρεία διεθνών εκθέσεων από επενδυτικές τράπεζες και οίκους αποτυπώνουν προβλέψεις για σενάρια αυξημένης αστάθειας στην ιταλική αγορά μετοχών, τα ομόλογα και πως η επόμενη κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείονται και κοινωνικές αναταραχές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock