ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση στη βενζίνη: Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και τα ποσά

Θέμα ημερών είναι το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, για να λάβουν επιδότηση έως 100 ευρώ για τη βενζίνη για το διάστημα από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο.

Η αποζημίωση αναμένεται να δοθεί στις αρχές Αυγούστου, ενώ οι πλέον κερδισμένοι θα είναι όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας, καθώς θα κερδίσουν μπόνους 15 ευρώ και έτσι ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία τους (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από 60 έως 100 ευρώ. Για όσους επιλέξουν την πίστωση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό τα ποσά περιορίζονται σε 45 – 80 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, να έχει υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση, καθώς για την επιδότηση λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021 με το όριο να διαμορφώνεται στα 30.000 ευρώ για ένα άτομο, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι ανέρχεται σε 33.000 ευρώ, με ένα παιδί σε 36.000 ευρώ, με δύο παιδιά σε 39.000 ευρώ, με τρία παιδιά σε 43.000 ευρώ και με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock