ΕνημέρωσηΟικονομία

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις για το φετινό ΕΝΦΙΑ

Από σήμερα και έως τις 29 Ιουλίου οι φορολογούμενοι με λάθη ή παραλείψεις στο Ε9 που μπορεί να «φούσκωσαν» το φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση και να διορθώσουν τα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους προκειμένου να επανυπολογιστεί το ποσό του φόρου.

Οι μεταβολές αφορούν στα ακίνητα που απέκτησαν το 2021 και με βάση τα οποία υπολογίστηκε ο φετινός ΕΝΦΙΑ αλλά και σε ακίνητα που είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα έτη στο Ε9.

Επισημαίνεται ότι τα πιο συχνά λάθη, κενά ή παραλείψεις στη δήλωση Ε9 που φέρνουν έξτρα φορολογικές επιβαρύνσεις αφορούν τον όροφο, την έκταση των κύριων και βοηθητικών χώρων, τα εμπράγματα δικαιώματα, ποσοστά συνιδιοκτησίας, τα χαρακτηριστικά του αγροτεμαχίου και των κτισμάτων που βρίσκονται σε αυτά καθώς και τους επαγγελματικούς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock