Πολιτική

ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ… ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει ακάθεκτος να εφαρμόζει τις «εντολές» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και να υιοθετεί τις προτάσεις του Κλάους Σβαμπ.

Αυτή τη φορά με αφορμή την ενεργειακή κρίση και την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει «έκρηξη» τιμών στα καύσιμα. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό μέσα στην εβδομάδα ο Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την στήριξη των πολιτών, λόγω της ακρίβειας. Τα μέτρα πιθανότατα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.
Το νέο στοιχείο θα είναι η «επιδότηση» για ένα μέρος του πληθυσμού, των πλέον ευάλωτων, για αγορά καυσίμων, όπου η ακρίβεια «καλπάζει». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που έχουν αναφερθεί στον θέμα σημειώνουν ότι δεν θα είναι οριζόντιο το μέτρο, αλλά θα απευθύνεται στους πλέον ευάλωτους και θα έχει την μορφή «κουπονιού».

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, όπως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, θα δώσει… κουπόνια στους πολίτες, μετατρέποντας μας σε Σοβιετική Ένωση.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, δηλαδή ποιο θα είναι το ποσό, ποιοι θα το δικαιούνται κτλ. όμως δεν θα πρέπει να αναμένονται ιδιαίτερα γαλαντόμες ανακοινώσεις.
Καθοριστικές θα είναι πάντως η σημερινή και η αυριανή ημέρα. Σήμερα (14.03.2022) συνεδριάζει το Eurogroup και αναμένεται να υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για το εύρος των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων, ενώ αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Μετά από αυτά θα «κλειδώσει» το περιεχόμενο του πακέτο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών που πλήττονται από το ραγδαία διογκούμενο κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, είδη διατροφής, βασικά εμπορεύματα και πρώτες ύλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλου των ανακοινώσεων ανάλογων πακέτων μέσα στην πανδημία. Δηλαδή θα δοθεί το περίγραμμα από τον πρωθυπουργό και εν συνεχεία θα εξειδικευτούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger