Επικαιρότητα

Αντιναύαρχος Εγκολφόπουλος για Τουρκία: “Αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί -“Μακάρι να κάνουν την πρώτη κίνηση”

“Τους το φυλάμε από τα Ίμια”. Ο Αντιναύαρχος ε.α, Γιάννης Εγκολφόπουλος ήταν σαφής στο μήνυμα που έστειλε μέσα από συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και τις εμπρηστικές δηλώσεις των πολιτικών της γείτονος είπε ότι…. “αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί.

Και ξέρετε κάτι, αυτό τους το φυλάμε από τα Ίμια. Αν η πολιτική ηγεσία μας είχε αφήσει, θα είχαν πάθει τέτοιο πατατράκ που δεν θα είχαν κουνηθεί καθόλου μέχρι τώρα. Δυστυχώς δεν μας αφήσανε και δεν μας αφήσανε γιατί υπήρξαν πολλοί άλλοι λόγοι.

Τα πληρώματα, οι κυβερνήτες ήταν τότε μικροί Αξιωματικοί, τα έχουν ζήσει την ταπείνωση που νοιώσαμε όταν οι δικοί μας, μας είπαν να φύγουμε. Αυτή η ταπείνωση θα εκδηλωθεί κάποια στιγμή.

Και θα εκδηλωθεί όχι με τον τρόπο που περιμένει ο κ. Ερντογάν και ο Τσελίκ που λέει θα ρθούμε νύχτα.

Αυτά που λένε είναι αστειότητες.

Ο κ. Ερντογάν μακάρι να κάνει την πρώτη κίνηση. Βεβαίως θα είναι κακό για την χώρα μας γιατί θα δούμε σκηνικά Ουκρανίας.

Και κανένας δεν είναι έτοιμος να τις δει αυτές τις σκηνές. Αλλά αυτά που θα τους συμβεί ειδικά αυτή την περίοδο δεν το έχουν φανταστεί.

Επειδή έζησα και την υπόθεση των Ιμίων από πρώτο χέρι, τότε και η κ. Τσιλέρ είχε ξανασηκώσει τους τόνους, μετά εξαφανίστηκε. Πού είναι τώρα; Την έχετε δει;.

Εμείς που τους έχουμε ζήσει δεν φοβόμαστε. Γράψτε το με μεγάλα γράμματα! Όχι, δεν φοβόμαστε, δεν μας ενδιαφέρουν.

Μακάρι να κάνουν κίνηση, διότι αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί και δη τώρα. Αλλά θέλω να πω ότι δεν είναι ούτε πατριωτικό ούτε εθνικιστικό αυτό. Είναι η αλήθεια.

Πολλοί από μέσα δεν μπορούν να βγουν να τα πουν αυτά. Εγώ τους έχω ζήσει 38 χρόνια και ξέρω πώς είναι, πώς σκέπτονται. Κάνουν τους νταήδες και μετά φεύγουν. Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Αυτό κάνει και ο κ. Ερντογάν” υπογράμμισε ο κ. Εγκολφόπουλος.

“Ο κ. Ερντογάν όταν μπήκε στην εξουσία πήρε μια διαλυμένη οικονομία, όσο η οικονομία του πήγαινε καλά δεν ασχολείτο με τα εξωτερικά. Μόλις η οικονομία άρχισε να μην πηγαίνει καλά και δεν είχε αφήγημα για το εσωτερικό, άρχισε να κοιτάει στο εξωτερικό” συμπλήρωσε.

Δείτε τα βίντεο

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock