Επικαιρότητα

Από την παρέλαση στην… απέλαση: Η απίστευτη ιστορία ενός πρόσφυγα μαθητή στον Άγιο Δημήτριο

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε από τη Γουινέα, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας και πέρασε από «40 κύματα» για να καταλήξει στη χώρα μας.

Έφυγε από τη χώρα του για να ξεφύγει από σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και οικογενειακής βίας που αντιμετώπιζε. Πήγε στη Σενεγάλη, έπειτα Τουρκία για να καταλήξει στην Κάλυμνο όπου ναυάγησε. Εκεί αφού περισώθηκε μαζί με άλλους, κατέληξε σε μία προσφυγική δομή και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι για την Αθήνα και συγκεκριμένα για την περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Έκανε την εγγραφή του στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου και έχοντας συνειδητοποιήσει από μικρή ηλικία πόσο σκληρή είναι η ζωή, έβαλε ένα στόχο: Να αριστεύσει στο σχολείο και να πετύχει κάτι σπουδαίο στη μετέπειτα ζωή του. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ονειρικά για εκείνον, παρόλο που ζει σε μία ελεύθερη χώρα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock