Επικαιρότητα

Αποχή των συμβολαιογράφων από την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»

Παράλληλα αποφάσισαν την πλήρη αποχή από την χρήση της πλατφόρμας και την αναστολή της πιλοτικής λειτουργίας της, μέχρι την επίλυση του θέματος.

Αναλυτικότερα, οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για την σκοπιμότητα της επίμαχης ηλεκτρονικής εφαρμογής και αμφισβητούν ότι εξυπηρετεί συμβολαιογράφους και πολίτες.

Κατά την άποψή τους επιχειρείται η μεταφορά της έγχαρτης γραφειοκρατίας σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, γεγονός που προσθέτει επί πλέον φροντίδες και ευθύνες σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά στενάζει κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης πολυνομίας, της κακής νομοθέτησης και της έλλειψης μέτρων για την απλούστευση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.

Ακόμη ζητούν, η πολιτεία να ακούσει τις προτάσεις του συμβολαιογραφικού κλάδου που διαχειρίζεται έναν βασικό για την εθνική οικονομία τομέα, όπως είναι τα ακίνητα, και προειδοποιούν με αποχή από τα καθήκοντά τους από τα συμβόλαια και τους πλειστηριασμούς μετά το Πάσχα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock