Κόσμος

Απόφαση – σταθμός του ΟΗΕ: Καθιερώνει επίσημη σχέση με το Αφγανιστάν των ταλιμπάν

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα που καθιερώνει την επίσημη και διαρκή σχέση με το Αφγανιστάν των ταλιμπάν, ένα κείμενο που, ωστόσο, δεν ισοδυναμεί με επίσημη αναγνώριση της νέας κυβέρνησης.

Το ψήφισμα, που δεν αναφέρει τη λέξη «ταλιμπάν», εξηγεί λεπτομερώς τη νέα θητεία της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Manua) για έναν χρόνο. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 14 ψήφους υπέρ, μεταξύ αυτών η ψήφος της Κίνας, μόνο η Ρωσία απείχε.

«Αυτή η νέα θητεία της Manua είναι καθοριστική όχι μόνο για να ανταποκριθεί στην άμεση ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, αλλά και για να επιτευχθεί ο πρωταρχικός μας στόχος της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά την ψηφοφορία η πρεσβευτής της Νορβηγίας στον ΟΗΕ Μόνα Γιουλ, της οποίας η χώρα συνέταξε την απόφαση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock