Κόσμος

Αποφασισμένη να στέλνει μετανάστες στη Ρουάντα η Βρετανία: Στις 14 Ιουνίου η πρώτη πτήση

Την απόφασή της να στέλνει στη Ρουάντα τους μετανάστες που φτάνουν παράτυπα στη χώρα απενέλαβε η βρετανική κυβέρνηση μέσω της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ την ώρα που κάποιοι από τους μετανάστες έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνονται για τη μεταφορά, ενώ προβλέπει μία πρώτη πτήση στις 14 Ιουνίου. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτού του αμφιλεγόμενου σχεδίου στα μέσα Απριλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον – που αναμένεται στο Κιγκάλι στα τέλη Ιουνίου για τη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας—είχε επισημάνει ότι αναμένει προσφυγές εναντίον του από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αν και γνωρίζουμε ότι θα γίνουν απόπειρες να προσβληθεί η διαδικασία και να καθυστερήσουν οι απελάσεις, δεν θα αποθαρρυνθώ και θα παραμείνω απολύτως δεσμευμένη στην εφαρμογή αυτού που αναμένει το βρετανικό κοινό», υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock