Κόσμος

Αποκλειστικό CNNi: Κορυφαίοι ειδικοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι υποκινεί τη γενοκτονία στην Ουκρανία

Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία παρέχουν αρκετά στοιχεία για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα υποκινεί γενοκτονία και διαπράττει θηριωδίες με σκοπό να καταστρέψει τον ουκρανικό λαό, σύμφωνα με την πρώτη ανεξάρτητη έκθεση για καταγγελίες για γενοκτονία στη χώρα αυτή.

Η νομική έκθεση, που υπογράφεται από περισσότερους από 30 κορυφαίους νομικούς μελετητές και ειδικούς στη γενοκτονία, κατηγορεί το ρωσικό κράτος για παραβίαση πολλών άρθρων της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Γενοκτονία. Προειδοποιεί ότι υπάρχει σοβαρός και επικείμενος κίνδυνος γενοκτονίας στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας τις κατηγορίες με μια μακρά λίστα αποδεικτικών στοιχείων, όπως παραδείγματα μαζικών δολοφονιών αμάχων, αναγκαστικών απελάσεων και απάνθρωπης αντι-ουκρανικής ρητορικής που χρησιμοποιούν ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Η έκθεση συντάχθηκε από το New Lines Institute for Strategy and Policy, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ και το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Raoul Wallenberg που εδρεύει στον Καναδά, και πρόκειται να δημοσιευτεί την Παρασκευή, με τους συγγραφείς να στέλνουν αντίγραφα στα κοινοβούλια , κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Ένα αντίγραφο της έκθεσης χορηγήθηκε αποκλειστικά στο CNNi.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger