Επικαιρότητα

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ! ΚΥΠΡΟ Ή ΚΡΗΤΗ; ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ…

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλ Xαμίτ Χαν» (Abdulhamid Han), απέπλευσε και αυτή τη στιγμή κινείται ανοιχτά της Μερσίνας, μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, αλλά φαίνεται να έχει πορεία νοτιοδυτικά.

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να κατευθυνθεί είτε στην κυπριακή ΑΟΖ, είτε νοτίως της Κρήτης προκειμένου να επιβάλλει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο παραμένει αναρτημένο στον ΟΗΕ. Ένα μνημόνιο που συνιστά εισβολή και ακρωτηριασμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και όχι μόνο των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Εάν λοιπόν όντως το τουρκικό γεωτρύπανο κατευθυνθεί επάνω στην περιοχή του παράνομου αυτού μνημονίου, νότια της Κρήτης, η Ελλάδα οφείλει να γεννηθεί στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, να το παρεμποδίσει και αν δεν συμμορφωθεί, να διενεργήσει νηοψία και σύλληψη του πληρώματος. Εάν συνοδεύεται από πολεμικά, θα πρέπει να τα προειδοποιήσει και εάν δεν συμμορφωθούν, οι κανόνες εμπλοκής επιβάλλουν προειδοποιητικές βολές και καταβύθιση.

Η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Λίγες ημέρες πριν, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Λιβύης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τις Βαλκανικές Χώρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιουσούφ αλ Ακοούρι, επιβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και συνεργασία με την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, «για το καλό. των δύο λαών και των δύο χωρών, και προς όφελος της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Αυτή η δήλωση είναι εξαιρετικά επίφοβη. Η παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης η οποία στηρίζεται από την Τουρκία η οποία με τις στρατιωτικές τις ενέργειες παρεμποδίζει την διενέργεια εκλογών στην χώρα, λειτουργεί σε απόλυτη συνεννόηση με τους τούρκους. Εκτελεί τις εντολές των τούρκων. Είναι βέβαιο ότι εάν ο τούρκος αποφασίσει να τρυπήσει στη νότια Κρήτη, θα χρησιμοποιήσει την παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης ως λαγό, με κάποια παρόμοια δήλωση για την οποία ήδη μπορεί να έχει υπάρξει συνεννόηση.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock