Κόσμος

Απορρίφθηκε οριακά η πρώτη πρόταση μομφής κατά του Μακρόν

Πέρασε τον σκόπελο της πρώτης πρότασης μομφής για το συνταξιοδοτικό η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία, καθώς αυτή έλαβε 278 ναι από τις 287 που απαιτούνταν.

Η συγκεκριμένη είχε κατατεθεί από το κόμμα του κέντρου Lion και την στήριξε το Δημοκρατικό τόξο του Γαλλικού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί η πρόταση μοφής της Λε Πεν δεν αναμένεται να έχει τύχη.

Η απόρριψη των προτάσεων μομφης από τους βουλευτές θα μεταφρασθεί αυτομάτως σε έγκριση της μεταρρύθμισης που αυξάνει το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε την Κυριακή η επίμαχη μεταρρύθμιση του συστήματος συνταξιοδότησης, η οποία είναι πιθανόν να υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία σήμερα, «να ολοκληρώσει την δημοκρατική της πορεία με σεβασμό προς όλους».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή του το κείμενο για τις συντάξεις να μπορέσει να ολοκληρώσει την δημοκρατική του πορεία με σεβασμό προς όλους», αναφέρεται σε μήνυμα της Γαλλικής Προεδρίας προς το AFP.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock