Επικαιρότητα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να αγωνιζόμαστε για τον λαό»

«Η Εκκλησία, όπως και η Πολιτεία, καλούνται να αγωνίζονται για την συναλληλία. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Πύργο, όπου παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής 1950-1960» του καλλιτέχνη Αναστάσιου Σωτηρίου.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «είμαστε συνάλληλοι. Ο ένας να βοηθάει τον άλλον και να στηρίζει ο ένας τον άλλον για την πορεία αυτού του λαού. Ο λαός μας είναι ο κυρίαρχος και για αυτόν αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για τον κάθε άνθρωπο, γιατί ο καθένας έχει αξία ανεκτίμητη. Και χρειάζεται η προσπάθεια που καταβάλλεται να είναι συλλογική». Επισήμανε, ακόμη, ότι στην εγωκεντρικότητα που προβάλλει ο δυτικός τρόπος ζωής η απάντηση της Εκκλησίας είναι το «εμείς» και αυτό είναι και το σύνθημα της αποψινής εκδήλωσης.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε ευτύχημα που βρέθηκε στον Πύργο και μίλησε για την πολυετή, ουσιαστική και δυνατή συνεργασία και φιλία του με τον μητροπολίτη Ηλείας. Μίλησε, επιπλέον, για την πανδημία του κορωνοϊού και για τις κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι πλέον ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους. Επ’ αυτού, ανέφερε ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται για τη μοναξιά της και σημείωσε ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία μιλάμε για κοινωνία προσώπων. Στον ναό, άλλωστε, προσερχόμαστε για να συναντήσουμε τον συνάνθρωπο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock