Κόσμος

Άρθρο του Ερντογάν στον Economist για τη Σουηδία και τη Φινλανδία

Άρθρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να εξηγήσει γιατί αντιτίθεται στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, φιλοξενεί ο βρετανικός Economist.

Στο άρθρο που υπογράφει ο κ. Ερντογάν επαναλαμβάνεται η θέση της Τουρκίας ότι «η τρομοκρατία αποτελεί απειλή για όλες τις χώρες μέλη και οι υποψήφιες χώρες θα πρέπει να αποδεχτούν την πραγματικότητα αυτή πριν από την ένταξή τους. Αν δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, η Τουρκία δεν θα αλλάξει τη στάση της στο θέμα αυτό».

Με τον όρο τρομοκρατία η Τουρκία χαρακτηρίζει τη δράση των Κούρδων ανταρτών στο έδαφός της και τις γειτονικές της χώρες, Ιράκ και Συρία, καθώς και τους οπαδούς του κινήματος του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016. Κατηγορεί επίσης τη Σουηδία και τη Φιλανδία επειδή προσφέρουν πολιτικό άσυλο και καταφύγιο σε μέλη των προσκείμενων στα κινήματα αυτά οργανώσεων, καθώς και σε διανοούμενους πολιτικούς πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Τουρκία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger