Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων

Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων

Tην ολοκλήρωση της συναλλαγής για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων ανακοίνωσε η Attica Bank.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση, η Attica Bank, σε συνέχεια της από 4/7/2017 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε υλοποίηση των συμφωνηθέντων και μετά την πλήρωση των όρων της Συναλλαγής, εταιρεία συμφερόντων του Επενδυτή (ήτοι της Aldridge EDC Specialty Finance), η οποία έλαβε την απαιτούμενη έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, κατέβαλε σήμερα το σύνολο του ποσού για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.

Ειδικότερα, η εταιρεία Artemis Finance S.ar.l με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων του Επενδυτή κατέβαλε το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ για την μεταβίβαση του ομολόγου Junior Note που εκδόθηκε στο πλαίσιο τιτλοποίησης των δανείων της Συναλλαγής.

Επίσης κατέβαλε το ποσό των 80.000 ευρώ για την μεταβίβαση του 80% των μετοχών της εταιρείας «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ- ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», στην ονομαστική τους αξία.

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Τράπεζα μπορεί να προβεί σε ανάκληση αναγνώρισης (de-recognition) του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί στο πλαίσιο της Συναλλαγής και να αναγνωρίσει κέρδος 70 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που, μέσω των αποτελεσμάτων χρήσης, θα προσμετρηθεί ως κεφάλαιο Tier I στα κεφάλαιά της, καλύπτοντας πλήρως το ποσό που υπολειπόταν έως και σήμερα για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της άσκησης κεφαλαιακών αναγκών του 2015.

Για την εν λόγω συναλλαγή η Τράπεζα, συνεργάστηκε με την εταιρεία Clayton Euro Risk ως Σύμβουλο και τις δικηγορικές εταιρίες, Shearman & Sterling LLP, Ζέπος & Γιαννόπουλος και Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεργάτες ως Νομικούς Συμβούλους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής και επωφελούς για την Τράπεζα και τους μετόχους της συναλλαγής, η Τράπεζα μειώνει σημαντικά την έκθεσή της σε πιστωτικό κίνδυνο και θωρακίζει την κεφαλαιακή της βάση, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει στις επόμενες επιχειρηματικές της κινήσεις.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Επιδότηση έως 50.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε μικρές επιχειρήσεις – Ποιοι το δικαιούνται

Ανάσα αναμένεται να πάρουν 160.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες κρατικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη