ΕνημέρωσηΟικονομία

Attica Bank: Πλήρης κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

H Attica Bank ανακοίνωσε την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, ύψους 240 εκατ. ευρώ και παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή της, για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της. Ταυτόχρονα, μέσω της συμφωνίας των μετόχων, κατέστη εφικτή η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην τράπεζα, σημειώνοντας ότι η κατανομή των ποσοστών θα γίνουν γνωστά απόψε.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 ανέρχεται πλέον, μετά την ολοκλήρωση της παρούσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σε pro forma επίπεδο και με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30ης Ιουνίου 2021, σε περίπου 11%, σημαντικά άνω των ελαχίστων ορίων που ισχύουν σήμερα.

Με την ολοκλήρωση της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ακολούθησε και η κατανομή των αδιάθετων μετοχών που προέκυψαν από τη διαδικασία αυτή, κατόπιν ειδικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock