ΕνημέρωσηΠολιτική

Αυτά θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει μια γεύση των πρώτων νομοσχεδίων που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, θέτοντας ως απώτατο χρονικό ορίζοντα για την ψήφιση των τριών νομοσχεδίων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναμένεται να υπάρξουν αποφάσεις για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, αλλά και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Επιπλέον, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, όπως και η ισχυροποίηση του οικονομικού και αναπτυξιακού μοντέλου, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Τα τρία πρώτα νομοσχέδια

1. Τo πρώτo νομοσχέδιο που θα έρθει άμεσα προς ψήφιση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σχετίζεται με την επικαιροποίηση και την αναβάθμιση του επιτελικού κράτους, την οργάνωση της κεντρικής διοίκησης, την κατανομή των αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου.

2. Έπειτα, αναμένεται να έρθει ένα νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι δεσμεύσεις στο φορολογικό πεδίο σε ορίζοντα τετραετίας.

Να σημειωθεί ότι μερικές από τις κύριες δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, είναι η σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι την οριστική κατάργηση του στο τέλος το 2027, η αύξηση από την 1η Ιανουαρίου του 2024 του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν παιδιά, η μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά από την 1η Ιανουαρίου του 2025.

Όλες αυτές τις δεσμεύσεις θα αποτυπωθούν στο δεύτερο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

3. Αμέσως μετά ένα τρίτο νομοσχέδιο που αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια είναι η επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock