ΕνημέρωσηΟικονομία

Αυξήσεις στο ψωμί: Eνεργειακό κόστος και τιμές πρώτων υλών «γονατίζουν» τους αρτοποιούς

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κόστος της ενέργειας και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφου αυξήσεις παρατηρούνται πλέον και στην τιμή του ψωμιού.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύμφωνα με την Eurostat, η μέση τιμή του ψωμιού στην ΕΕ ήταν κατά 18% υψηλότερη τον Αύγουστο, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας και τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ξεκίνησε να κρατά στατιστικά στοιχεία. Το ψωμί, το οποίο και θεωρείται βασικό αγαθό είναι και το μόνο που θα προμηθευτούν από τον φούρνο πλέον οι περισσότεροι καταναλωτές, ενώ ακόμα και η παραγωγή άλλων προϊόντων στους φούρνους έχει μειωθεί, αφού αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και στη ζήτηση.

Όπως αναφέρουν οι καταναλωτές, το κόστος διαβίωσης πλέον στην Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα είναι μεγαλύτερο, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση των εισοδημάτων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock