ΕνημέρωσηΟικονομία

Αυξήσεις τιμών λόγω ουκρανικής κρίσης προανήγγειλε η Coca-Cola HBC

«Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Παραμένουμε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους μας στην Ουκρανία και τη Ρωσία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε. Σταματήσαμε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό μας στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου και εκκενώσαμε τις εγκαταστάσεις», αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η Coca-Cola HBC.

Δεδομένου ότι το 20% του κύκλου εργασιών της Coca-Cola HBC προέρχεται από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας και δεδομένου ότι το 25% της παραγωγής προέρχεται από αυτές τις δύο χώρες, η ρωσο -ουκρανική κρίση έχει οδηγήσει σε μαζικές πιέσεις στη μετοχή της εισηγμένης, η οποία σε εβδομαδιαία βάση σημειώνει απώλειες 22%.

Τοποθετούμενη επί των εξελίξεων η Coca-Cola HBC ανέφερε σήμερα πως αν και στις 22 Φεβρουαρίου είχε δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις της για την πορεία των αποτελεσμάτων της το 2022 λαμβάνοντάς υπόψη ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που περιλάμβανε τους γεωπολιτικούς κινδύνους, καθώς και τους αντίθετους ανέμους σε εμπορεύματα και νομίσματα, ωστόσο «την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση στην οποία εμπλέκονται η Ουκρανία και η Ρωσία αναπτύχθηκε σαφώς περισσότερο και ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger