ΕνημέρωσηΟικονομία

Bloomberg Economics: Το χειρότερο σενάριο προβλέπει ύφεση 5% στην Ευρωζώνη

Στο 5% μπορεί να φθάσει η ύφεση στην Ευρωζώνη, στο χειρότερο σενάριο της Bloomberg Economics, αν και η βασική εκτίμηση αναφέρει ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα μειωθεί κατά 1%, με την ύφεση να αρχίζει στο τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο με παράγοντες την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και την οικονομία της Ευρωζώνης, η βασική περίπτωση του Bloomberg Economics παρουσιάζει πτώση 1% του ΑΕΠ, με την ύφεση να ξεκινά το 4ο τρίμηνο του 2022, ενώ αν σημειώνεται πως αν οι επόμενοι μήνες έχουν ιδιαίτερα κρύο καιρό και τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να μοιραστούν αποτελεσματικά τις περιζήτητες προμήθειες καυσίμων, η ύφεση θα μπορούσε να φτάσει το 5%.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, με μια ύφεση σε ολόκληρη την ήπειρο πλέον να δείχνει αναπόφευκτη, παραγωγοί, βιομηχανίες και νοικοκυριά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους λογαριασμούς ενέργειας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock