ΕνημέρωσηΠολιτική

Bloomberg: Ελληνικό σχέδιο στη Σύνοδο Κορυφής για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως «…η χώρα θέλει να ενισχύσει τους λεγόμενους διαδρόμους βορρά – νότου, ώστε οι περιοχές με υψηλά επίπεδα παραγωγής αιολικής ενέργειας να συνδέονται καλύτερα με αυτές που παράγουν ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το δίκτυο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα υποβάλει την πρόταση στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την επέκταση και την ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου της Ευρώπης», σημειώνει η πηγή του δικτύου και προσθέτει: «Οι επενδύσεις στα δίκτυα είναι χαμηλότερες από αυτές που απαιτούνται για ένα καθαρό μηδενικό ενεργειακό σύστημα».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει καλύτερες συνδέσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου η ηλιακή και η αιολική παραγωγή εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τον άνθρακα, αλλά και μία ταχύτερη διαδικασία αδειοδότησης και μια «ευρωπαϊκή διευκόλυνση δικτύου» για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης βελτιώσεων του δικτύου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock