ΕνημέρωσηΟικονομία

Bloomberg: «Παράθυρο» για την ενεργειακή κατανάλωση από το νέο προσχέδιο της ΕΕ

Το πλάνο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περιορίσει την ενεργειακή κρίση, μειώνοντας τις διακυμάνσεις της αγοράς, ενισχύοντας την ρευστότητα και χαμηλώνοντας το κόστος του φυσικού αερίου, ίσως δώσει ένα «παραθυράκι» στα κράτη – μέλη να ρυθμίσουν τη δική τους κατανάλωση ρεύματος, σε ποσοστό χαμηλότερο από ότι προέβλεπε η αρχική πρόταση, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεση της Corriere della Sera.

Η πρόταση που εξετάζεται προβλέπει μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 5% ανά ώρα, κατά τις ώρες αιχμής, κάτι που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 10% όλων των ωρών, με ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Το προσαρμοσμένο προσχέδιο πλέον αναφέρει πως οι χώρες θα μπορούν να αποφασίσουν ανεξάρτητα τον στόχο ενός διαφορετικού ποσοστού για τις ώρες αιχμής / ανά ώρα, αρκεί να καλύπτουν τουλάχιστον το 7% του συνόλου των ωρών αυτών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock