Επικαιρότητα

Χαρακόπουλος: Η Ορθοδοξία δύναμη ενότητας

«Μας έλειψε το ελληνικό καλοκαίρι, όπως το γιορτάζαμε, αυτά τα 3 χρόνια της πανδημίας. Και ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει πρώτα από όλα πανηγύρι. Οι πανηγύρεις μας υπενθυμίζουν και τονίζουν τους άρρηκτους δεσμούς που έχει η Ρωμιοσύνη με την εκκλησία, ο ελληνισμός και η ορθοδοξία. Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι το βαθύτερο που διαμορφώνει στην Ελλάδα την εθνική συνείδηση».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις στο παλιό δημαρχείο του Κιλελέρ που ακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο εξωκλήσι του χωριού.

Ο Μ. Χαρακόπουλος επισήμανε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, πως η Ορθοδοξία, ασχέτως πόσο έντονα ή λιγότερο έντονα πιστεύει κανείς, ασχέτως αν πηγαίνει ή όχι στην εκκλησία, «συνειδητοποιούμε ότι είναι συνεκτικός δεσμός, είναι δύναμη που μας ενώνει, που μας συνδέει, που μας διατήρησε για αιώνες». Η Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετείχε σε όλους τους εθνικούς αγώνες, είναι ζυμωμένη με την ιστορία του τόπου, συμπλήρωσε και σημείωσε: «Και σήμερα, λοιπόν, που ζούμε πόλεμο στην Ευρώπη, που έχουμε αναθεωρητισμούς, που καταπατούνται τα σύνορα, που νομίζαμε ότι είναι ιερά πια εδώ και 7-8 δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χρειαζόμαστε αυτή την εθνική ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τον εξ ανατολών γείτονά μας, που ονειρεύεται αναθεωρητισμούς».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock