ΕνημέρωσηΠολιτική

Χαρακόπουλος: «Οι καρδιές μας ανοικτές για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας»

«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε σύντομα να επικρατήσει η λογική και να σταματήσει ο πόλεμος. Να συνειδητοποιήσει η Μόσχα ότι η όποια νίκη επί του πεδίου θα είναι πύρρειος, διότι αυτό που θα μείνει θα είναι η καταστροφή και το μίσος. Και αυτά γεννούν νέες δυστυχίες. Η ιστορία δεν διορθώνεται με την βία. Και όσοι το επιδιώκουν με αναθεωρητισμούς το πληρώνουν με βαρύτερο τίμημα». 

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, κατά την εισηγητική του παρέμβαση στη συνεδρίαση της Επιτροπή, την οποία ενημέρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με τον συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό αφίξεων εκτοπισθέντων ατόμων από την Ουκρανία προς τη Χώρα μας, εξαιτίας της ένοπλης εισβολής της Ρωσίας, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στο Κίεβο, στην Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, στο Σούμι, στο Νικολάγιεφ, αλλά και στην Οδησσό -την πόλη της Φιλικής Εταιρείας και εθνικών ευεργετών -όπως ο Γρηγόριος Μαρασλής, ο Θεόδωρος Ροδοκανάκης- και τόσων άλλων επιφανών ομογενών, είναι γροθιά στο στομάχι για όλους μας. Κανείς δεν ανέμενε ότι ο πόλεμος σε αυτήν την έκταση, με αυτές τις καταστροφές και αυτές τις απώλειες θα κτυπούσε την πόρτα της Ευρώπης. Πιστέψαμε ότι ο όλεθρος του πολέμου ήταν φαινόμενο που αφορούσε πλέον μόνον τις χώρες της λεγόμενης περιφέρειας. Κι όμως, λαθέψαμε. Ο πόλεμος δεν κάνει διακρίσεις. Κάτι πήγε λάθος, κάτι δεν προβλέψαμε, κάτι δεν μετρήσαμε σωστά και τώρα μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται ένα διαρκές δράμα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock