ΕνημέρωσηΠολιτική

Χατζηδάκης: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για νέες θέσεις εργασίας

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει περάσει από τη λογική της διανομής της φτώχειας στη λογική της αύξησης του εθνικού εισοδήματος, της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και αυτό είναι κέρδος για όλους. Έχουμε ήδη πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας σε σχέση με αυτή που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αγορά». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του το Σάββατο σε συνέδριο στη Λευκωσία για το Μέλλον της Ευρώπης, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης».

Κατά την τοποθέτησή του στην ενότητα για τα κοινωνικά θέματα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε:

«Ακολουθώντας καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, η Ελλάδα έχει να επιδείξει απτά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων. Μειώσαμε τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 22%, για να γίνουμε ελκυστικοί σε επενδύσεις, ακολουθώντας, όσο ήταν δυνατόν, δημοσιονομικά και το παράδειγμα της Κύπρου. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές για εργοδότες και εργαζόμενους. Απλουστεύσαμε δραστικά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Θεσπίσαμε τον νόμο για την Προστασία της Εργασίας, που ισορροπεί ανάμεσα στον στόχο για ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στον στόχο για προστασία των εργαζομένων και υιοθετήσαμε μέτρα για την προστασία εργαζομένων και ανέργων που ήδη ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το μαζικότερο πρόγραμμα στήριξης που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις έπιασαν τόπο, καθώς όχι μόνο δεν αυξήθηκε η ανεργία, όπως πολλοί προεξοφλούσαν, αλλά, αντιθέτως, η Ελλάδα πέτυχε το 2021 το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της ανεργίας στην ΕΕ, από το 17,2% το 2019 στο 12,8% τώρα!».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger