ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 850 μονάδες στη σκιά της αύξησης των επιτοκίων

Με απώλειες 1,54% και στις 843,17 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, χάνοντας το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων.

Σε μια συνεδρίαση με πρωταγωνιστές τους πωλητές και τζίρο που ξεπέρασε τα 63 εκατ. ευρώ, η αγορά έδειξε αφενός ότι αδυνατεί να προσεγγίσει υψηλότερα επίπεδα και αφετέρου ότι ανησυχεί για της προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο μέτωπο των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι η ΕΚΤ στην επόμενη συνεδρίασή της, στις 8 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια του ευρώ κατά έως και 75 μονάδες βάσεις προκαλεί ανησυχία στην εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν θέσεις. Ταυτόχρονα, η διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα αλλά και η ενεργειακή κρίση επιτείνουν το αρνητικό κλίμα, το οποίο και αποτυπώνεται στο ταμπλό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock