ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό δείχνουν κρουαζιέρα και Duty Free

Με τους καλύτερους οιωνούς έχει ξεκινήσει η φετινή τουριστική χρονιά με βάση τους πρώιμους δείκτες που αφορούν όχι μόνο τις αφίξεις αλλά και μια σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό της δυναμικής που υπάρχει και που –εκτός απροόπτου- αναμένεται να οδηγήσει σε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων είναι ότι μόνο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία επισκέπτες από κρουαζιερόπλοια καταγράφουν αύξηση της τάξης του 250% σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι αφίξεις αυτές προκύπτουν από 12 διαφορετικές εταιρείες, γεγονός που καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο λιμάνι μετατρέπεται σε πρώτης τάξεως προορισμό. Μια εξέλιξη με άμεσο αντίκτυπο για όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς οι τουρίστες έχουν απευθείας πρόσβαση στο κέντρο αλλά και σε μια σειρά από δημοφιλείς περιοχές της πόλης, ενισχύοντας άμεσα τα τουριστικά έσοδα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock