Επικαιρότητα

Χρυσουλάκης: Ο αγώνας για ελευθερία δεν γνωρίζει εθνικότητα, φυλή ή θρησκεία

«Τιμούμε τους νεκρούς μας όταν συνομιλούμε με αυτούς, όταν δεν τους ξεχνούμε», τόνισε ο ο γγ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων, της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος στο Άργος.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας, τόνισε: «Το μνημείο αυτό θα στέκει εδώ για να λειτουργεί ως νήμα σύνδεσής μας με το παρελθόν, ως σταθερή ενθύμηση της ανθρώπινης περιπέτειας σε καιρούς βαρβαρότητας, ως αντίβαρο και αντίσταση στην λήθη. Στη λήθη, που είναι ένας δεύτερος θάνατος, και τον θάνατο αυτόν έχουμε την ηθική ευθύνη ν’ αποτρέψουμε, προσφέροντας στα θύματα, μέσα από πράξεις με αποτύπωμα διάρκειας, μια πνοή αθανασίας. Ο αγώνας για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ίδια τη ζωή εν τέλει, δεν γνωρίζει εθνικότητα, φυλή ή θρησκεία. Αφορά αξίες οικουμενικές και πανανθρώπινες. Και αφορά όλους μας. Όπως όλους μας αφορά και ο αγώνας ενάντια στη λήθη. Τιμούμε τους νεκρούς μας όταν συνομιλούμε με αυτούς, όταν δεν τους ξεχνούμε. Και σήμερα τους θυμόμαστε με οδύνη και τους τιμούμε μ’ αυτό τον ξεχωριστό τρόπο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock