Κόσμος

COP26: Η επίτευξη συμφωνίας για το κλίμα θα είναι δυσκολότερη από εκείνη του Παρισιού

Ο Βρετανός πρόεδρος της COP26, Άλοκ Σάρμα, έκρινε σήμερα πως θα είναι «αναμφίβολα δυσκολότερο» να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο για το κλίμα, που αναμένεται να ξεκινήσει σε τρεις εβδομάδες στη Γλασκώβη, σε σύγκριση με εκείνη του Παρισιού το 2015.

Μετά την έναρξη των εργασιών της COP26 την 31η Οκτωβρίου στη Γλασκώβη (Σκωτία), η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέτει δύο εβδομάδες για συναντήσεις, προκειμένου να πείσει περίπου 200 χώρες να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο να συγκρατηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω του 1,5 βαθμού Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή, το φιλόδοξο όριο που ορίστηκε το 2015 από τις συμφωνίες του Παρισιού.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ στη Γλασκώβη είναι στην πραγματικότητα πολύ δύσκολο», δήλωσε ο Σάρμα σε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, «αναμφίβολα δυσκολότερο σε σύγκριση με το Παρίσι σε πολλά επίπεδα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock