ΕνημέρωσηΟικονομία

Data centers: Πώς αλλάζει το τοπίο η είσοδος της Google και οι νέοι «παίκτες» που έρχονται

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι, φυσικά, η ανακοίνωση της Google για δημιουργία cloud region, όπως αποκαλεί ο αμερικανικός κολοσσός τις υποδομές που δημιουργεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου, αλλά και εκείνες της ελληνικής Lancom που δείχνει να επιλέγει επενδύσεις εκτός Αττικής και πιο συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται η επένδυση της Microsoft για ένα data center region που θα περιλαμβάνει τρία κέντρα δεδομένων αλλά και η δημιουργία από την Amazon Web Services (AWS) ενός local zone, όπως και εκείνες της Digital Realty που εξαγόρασε τη Lamda Hellix και προχωρά τάχιστα στη δημιουργία δύο νέων μεγάλων data centers που θα προστεθούν στα δύο υπάρχοντα. Και αναμένεται να δούμε να προστίθενται σε αυτή τη λίστα μεγάλες εταιρείες του κλάδου όπως είναι η Equinix, η επένδυση της οποίας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει πολλές από τις ήδη ανακοινωθείσες όσον αφορά το μέγεθος των υποδομών που θέλει να δημιουργήσει στην περιοχή της Αττικής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock