Κόσμος

Data Corner: Πόσο είναι το «κενό» σε οδηγούς φορτηγών στη Βρετανία

Η Βρετανική Ένωση Οδικών Μεταφορών (RHA) είχε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους τον πρωθυπουργό, ΜπόριςΤζόνσον, ότι επίκειται κρίσιμη έλλειψη οδηγών φορτηγών.

«Είναι η συλλογική μας άποψη ότι δεν υπήρξε ποτέ πιο δύσκολος χρόνος για αυτόν τον κλάδο και σας παροτρύνουμε να κάνετε αποφασιστικά βήματα για να διασφαλίσετε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις ολοκληρωμένες και ισορροπημένες αλυσίδες εφοδιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Ένωση υπολόγισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε έλλειψη τουλάχιστον 100.000 οδηγών. Πλέον, η έλλειψη οδηγών έχει οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πρατηρίων βενζίνης που αναγκάστηκαν να κλείσουν, με δυνάμεις του στρατού να παρεμβαίνουν για να καλύψουν το κενό.

Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των οδηγών φορτηγών μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, σε 236.000 σε σύγκριση με τους 330.000 στις αρχές του 2016.

Δείτε το χαρακτηριστικό γράφημα στο Data Corner του CNN Greece.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock