ΕνημέρωσηΟικονομία

ΔΕΗ: Στα 429,3 εκατ. ευρώ τo επαναλαμβανόμενο EBITDA το πρώτο εξάμηνο 2022

Πτώση 8,9% στα επαναλαμβανόμενα EBITDA ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, στα 429,3 εκατ. ευρώ από 471,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021, ενώ ο κύκλος εργασιών εμφάνισε αύξηση 100% στα 4,4 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. 

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο έναντι 13,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021 ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 11,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 26,9 εκατ. ευρώ.

Στο επίπεδο των επιμέρους δραστηριοτήτων, η λειτουργική απόδοση της Εμπορίας επηρεάστηκε αρνητικά από τους προαναφερθέντες λόγους και τις συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η αρνητική επίπτωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την βελτίωση του περιθωρίου κέρδους της Παραγωγής, το οποίο συνέβαλε έτσι ώστε η ΔΕΗ να παραμείνει πιστή στην στήριξη των πελατών της.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock