Επικαιρότητα

Δελφοί: Το «Περίπτερο Πικιώνη» αναγεννήθηκε σε Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού

Ένα τοπόσημο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού σε έναν χώρο ύψιστης συμβολικής και όχι μόνο σημασίας, αναγεννήθηκε, με τη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και μεταμορφώνεται σε Παγκόσμιο Κέντρο για την Κυκλική Οικονομία και τον Πολιτισμό.

Πρόκειται για το γνωστό «Περίπτερο Πικιώνη» ή «Παβίλιον», το «Τουριστικό Περίπτερο Αγίου Λουκά» όπως είναι η επίσημη ονομασία του, που παρέμενε υπό εγκατάλειψη επί περίπου 20 χρόνια. Ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής των σπουδαίων Δημήτρη και Πέτρου Πικιώνη, που βρίσκεται στα όρια των Δελφών σε ένα σημείο που αποκαλείται «το ομορφότερο μπαλκόνι» της περιοχής, με άπλετη θέα στο Δελφικό Τοπίο, τον Ελαιώνα της Άμφισσας και τον κόλπο της Ιτέας, ανέκτησε την αρχική του μορφή μετά την αναστήλωση από την εταιρεία Polygreen, του Θανάση Πολυχρονόπουλου.

Η Polygreen, ηγέτης στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, δημιούργησε στο σημείο το Παγκόσμιο Κέντρο για την Κυκλική Οικονομία και τον Πολιτισμό «π», που εγκαινιάστηκε στους Δελφούς, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και φιλοδοξεί, μέσω της Τέχνης, να εμπνεύσει τη στροφή στην κυκλική οικονομία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock