ΕνημέρωσηΠολιτική

Δένδιας από Κάιρο: Η Αίγυπτος σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας

Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι μια εξωτερική πολιτική αρχών διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Κάϊρο όπου είχε διευρυμένες συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Σε ερώτηση αν η κρίση στην Ουκρανία οδηγεί σε αναπροσαρμογή των στόχων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι οι ελληνικοί στόχοι είναι πάντα σταθεροί και είναι στόχοι απόλυτοι: σταθερότητα, ασφάλεια, σεβασμός της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών.

«Μια μεγάλη διεθνής κρίση, όπως αυτή που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οδηγεί στην ανάγκη πολλές φορές να αναθεωρηθούν τακτικές και να δούμε από την αρχή διάφορα θέματα. Αυτό συμβαίνει και τώρα, αλλά η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι μια εξωτερική πολιτική αρχών. Αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε και να υποστηρίζουμε» διαμήνυσε με σαφήνεια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock