ΕνημέρωσηΠολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα παράγοντας ασφαλείας, αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική παρά τις άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, δεν είναι αδρανής, αλλά επεκτείνει το πεδίο δράσης και ενισχύει τις συμμαχίες της στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ με θέμα «Politics and International Relations» που διοργάνωσε η ελληνική κοινότητα του LSE στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Greece 2022:Semper Ad Meliora».

«Η Ελλάδα, θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον σταθεροποιητικό της ρόλο και να αποτελεί παράγοντα ασφαλείας, αξιόπιστο σύμμαχο και εταίρο, εφαρμόζοντας μια εξωτερική πολιτική, η οποία έχει μονίμως ως βάση της τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε χαρακηριστικά και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό προωθεί και την υποψηφιότητα της για την εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-26.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger