ΕνημέρωσηΠολιτική

Δένδιας στο Economist: Σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Είμαστε μάρτυρες μιας έξαρσης της επιθετικής ρητορικής και μιας αύξησης των προκλήσεων στο πεδίο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της 26ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του Economist που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι με τίτλο «Antitheses, transformations, achievements in a changing world» (Αντιθέσεις, μεταμορφώσεις, επιτεύγματα σε έναν κόσμο που αλλάζει).

Όπως επισήμανε, «μέχρι πρόσφατα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της διεθνούς κοινότητας θεωρούσε αυτή την αμφισβήτηση των κανόνων και της νομιμότητας στην περιοχή μας σαν ένα περιφερειακό, ίσως καμιά φορά αδιάφορο πρόβλημα», όμως τώρα «το σύνολο της διεθνούς κοινότητας βιώνει την αναβίωση του αναθεωρητισμού και ως θεωρία, αλλά και πολύ χειρότερα ως πρακτική είτε με έναν νεωτερικό μανδύα, είτε με έναν νέο-οθωμανικό μανδύα».

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Όσα θεωρούσαμε δεδομένα έχουν ανατραπεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock