ΕνημέρωσηΠολιτική

Δεξίωση στον Λευκό Οίκο: Σε απόγειο οι σχέσεις των δύο χωρών συμφώνησαν Μπάιντεν-Μητσοτάκης

Αναλυτικά, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Φέτος γιορτάζουμε τα 201 έτη από την εθνική παλιγγενεσία. Είναι μία ευκαιρία να κοιτάξουμε το μέλλον που θα οικοδομήσουμε μαζί. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι σήμερα η φιλία μας και η εταιρική μας σχέση διατρανώνονται και βρίσκονται στο απόγειό τους. Το επικίνδυνο κομμάτι είναι ότι αρέσει ο ένας στον άλλο. Συνεργαζόμαστε σε όλα τα πεδία.

»Πιστεύω ότι κύριε πρωθυπουργέ είναι τώρα μία μεγάλη σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις διπλωματικές και αμυντικές σχέσεις. Τα δημοκρατικά μας αισθήματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι ΗΠΑ αποτίνουν φόρο τιμής στην Ελλάδα για την ιδέα της δημοκρατίας. Κάθε γενιά είχε να αντιμετωπίσει εχθρούς δημοκρατίας, ατυχώς έχουμε συζητήσει αμφότεροι, συμπεριλαμβανομένης και της συνόδου, πέρυσι ότι η δημοκρατία τώρα βρίσκεται εν αμφιβόλω και κινδυνεύει τώρα περισσότερο από ποτέ. Ο ελληνικός λαός, και ο αμερικανικός, γνωρίζουν ότι η δημοκρατία απαιτεί θυσίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger