Οικονομία

Διάσημος οικονομολόγος για ψηφιακό χρήμα: «Ίσως μας οδηγήσει σε ΣΚΟΤΕΙΝΟ μέρος – Δεν θα αγοράζετε ό,τι θέλετε», vid

Τα είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, προκειμένου να μάθουν όλοι τι έρχεται…

Ο Eswar Prasad, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Cornell, μιλώντας στο Παγκόσιο Οικονομικό Φόρουμ, είπε μεταξύ άλλων για το παγκόσμιο τραπεζικό ψηφιακό νόμισμα (CDBC) που ετοιμάζουν:

«Θα μπορούσατε να έχετε έναν δυνητικά […] πιο σκοτεινό κόσμο όπου η κυβέρνηση αποφασίζει ότι το [CBDC] μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αγοράσει κάποια πράγματα, αλλά όχι άλλα πράγματα που θεωρεί λιγότερο επιθυμητά»!

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

 

«Μια τελευταία σημείωση που θα κάνω είναι ότι αν σκεφτείτε τα οφέλη του ψηφιακού χρήματος, υπάρχουν τεράστια πιθανά κέρδη.

Αλλά κάποιοι άνθρωποι μπορεί να το βλέπουν σαν ένα πιο σκοτεινό κόσμο όπου, η κυβέρνηση αποφασίζει ότι οι μονάδες χρημάτων της κεντρικής τράπεζας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για την αγορά ορισμένων πραγμάτων αλλά, όχι άλλων πραγμάτων που θεωρεί λιγότερο επιθυμητά.

Όπως για παράδειγμα πυρομαχικά, ναρκωτικά, πορνογραφία ή κάτι τέτοιο (σ.σ. Δίνονται ενδεχομένως ακραία παραδείγματα! Ωστόσο, ήδη οι κυβερνήσεις κάνουν λόγο για ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ με πρόσχημα το περιβάλλον την τεχνητή, κατά πολλούς, ενεργειακή κρίση κοκ. Τι θα γίνει λοιπόν αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε ό,τι θέλουμε επειδή οι κυβερνήσεις ή η τεχνητή νοημοσύνη μπλοκάρει τις ψηφιακές μας μονάδες;;;).

Η τεχνολογία θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέρος. Εξίσου όμως μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα αρκετά σκοτεινό μέρος».

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock