Επικαιρότητα

Διεθνής αναγνώριση για τον 1ο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα

Στις 2 Ιουνίου 2022 πραγματοποιείται το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του EMCDDA (Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και Τοξικομανίας) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) στην Ευρώπη: Διαφορετικές πραγματικότητες, προκλήσεις και τι να περιμένουμε από το μέλλον», στο οποίο θα συνομιλήσουν φορείς για την εμπειρία τους και την λειτουργία των ΧΕΧ.

Εκεί θα παρουσιαστούν ο πρόσφατα σε λειτουργία ΧΕΧ του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, καθώς και οι ΧΕΧ της Βαρκελώνης και της Λισαβόνας. Προσκεκλημένος του EMCDDA στο webinar από πλευράς ΟΚΑΝΑ ειναι ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης, ο οποίος θα παρουσιάσει τον 1ο ΧΕΧ της Αθήνας “STEKI 46”, τις προκλήσεις και την πορεία του.

Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται στο περιθώριο 2ήμερης Τεχνικής Συνάντησης, που για 1η φορά διοργανώνεται από το EMCDDA. Στην Τεχνική Συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες και εργαζόμενοι σε Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, αλλά και σε φορείς της Μείωσης της Βλάβη. Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών, αλλά και η διασύνδεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα θα αναζητηθούν νέες δυνατότητες και εργαλεία για την αξιολόγηση και την ανάπτυξη δεικτών παρακολούθησης των ΧΕΧ πανευρωπαϊκά, ώστε να αποτυπώνονται και να μετρούνται τα οφέλη των ΧΕΧ στη Μείωση της Βλάβης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock