ΕνημέρωσηΟικονομία

Δημητριάδης στο CNN Greece: Το νέο εθνικό ταμείο θα προσελκύσει επενδύσεις

Η μετατροπή του Υπερταμείου σε Growthfund, ισότιμο με αυτό άλλων προηγμένων χωρών, θα σημάνει ταχύτερες μεταρρυθμίσεις στις θυγατρικές, με στόχο τις καλύτερες αποδόσεις τους σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNN Greece o κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος Growthfund.

Σύμφωνα με το κ. Δημητριάδη στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ίδρυσης του μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Η κάθε θυγατρική του Υπερταμείου θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις και με την επίβλεψη τη δική μας να κάνει επενδύσεις στην ελληνική οικονομία και κυρίως να προσελκύει επενδύσεις από άλλες χώρες».

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια του πρώτου συνεδρίου του Growthfund, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Υπερταμείου, αναφέροντας ότι:

«Καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 23,6% το value της εταιρείας. Τώρα θα αλλάξει τελείως η στρατηγική μας, καθώς επιδίωξη είναι να γίνουμε ένα Sovereign Wealth Fund, όπως τα καλά παραδείγματα άλλων χωρών και να φύγουμε από το legacy, όπου υπήρχε, η λάθος νοοτροπία ότι ξεπουλούσαμε τις εταιρείες. Στόχος αποτελεί η οικονομική απόδοση των εταιρειών, καθώς και ο κοινωνικός και ο περιβαλλοντικός τους αντίκτυπος, μέσα από τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock