ΕνημέρωσηΠολιτική

Διπλωματικές πηγές: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Την πάγια θέση μας για την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και της Αλβανίας υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πρωινό εργασίας το οποίο παρέθεσε τη Δευτέρα, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και ομολόγων του της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας, εξετάστηκε αφενός η ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας τόνισε παράλληλα, την σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή προοπτική του συνόλου των Δυτικών Βαλκανίων, με τη γνωστή αιρεσιμότητα, η οποία θα εμπεδώσει ένα κλίμα ασφάλειας και ευημερίας. Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τη δράση αποσταθεροποιητικών τρίτων χωρών στην περιοχή, δράση, η οποία υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να εντατικοποιηθεί, υπό το φως των εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη. Με την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας, ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, μειώνεται το πεδίο δράσης των τρίτων χωρών, αναφέρουν οι πηγές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock